Varvet runt: maj 2023

Vi säger tack till maj och vill i vårt månatliga segment Varvet runt dela med oss av musiken som gått varmast hos oss på Klunga den senaste månaden, både nya och gamla favoriter. Perfekt att läsa igenom och plocka det som lockar just dig!

Spellistan för Varvet runt med samlade låtar hittar du längst ner på sidan. Den här månadens lista innehåller musik från Jessie Ware, Bar Italia, Taylor Swift, Water From Your Eyes, och The Smiths, med flera.

Hampus Hansson:

Smått kaosig månad lyssningsmässigt! Det finns ett fåtal grejer som sticker ut i min statistik; låtmässigt är det The Hives nysläppta och olagligt catchiga singel ”Bogus Operandi”, och artist-/albummässigt är det Bar Italias nya album Tracey Denim som spelats frekvent. Annat nysläppt som fått sig ett snurr är album från Water From Your Eyes, Clark, SBTRKT, Kassa Overall, Overmono, Incendiary, Mandy, Indiana, LA Priest, Panchiko, Arlo Parks, Jam City, Fricky, och EP:s från Blawan, quickly, quickly, Raghd och Beach House. Jag är superimponerad av Water From Your Eyes släpp, så jag hoppas få spendera mer tid med det i juni. Nya singelsläpp som imponerat är ”Drag [Crashed]” av Mandy, Indiana, ”Lawnmower” av Bent Knee, och ”Francesca” av Hozier, och jag har även lyssnat mycket på aprilsläppen ”Heartbeat” av yunè pinku och ”Dust Bunny” av Crumb.

När det kommer till ”äldre” släpp så har jag haft glädjen att få dra igenom fyra gamla favoriter; Geogaddi av Boards of Canada, You Forgot It in People av Broken Social Scene, In Colour av Jamie xx och förra årets Blue Rev av Alvvays. Den 27 juni får jag återigen uppleva Depeche Modes magi live i Köpenhamn, min fortsatta lyssning på Memento Mori släppt i mars får indikera att jag är högst förväntansfull.

Elin Olsson:

Maj månad har blivit väldigt färgad av Eurovision, vilket kanske inte är en stor överraskning. Vår Klunga-vinnare var ingen favorit i Europa, men den har fortsatt gå på repeat i mina lurar. Lewis Capaldi har även släppt sin uppföljare, som inte riktigt nått upp till debuten men det finns fina toppar. På mina dagliga kvällspromenader har Taylor Swifts “Bejeweled”, Olivia Rodrigos “Good 4 U” och The Smiths “Cemetry Gates” spelats om och om igen, en bred mix som vanligt! 

Konsertmässigt har det varit lugnt i maj och jag väntar med spänning till juni och Tons of Rock i Oslo. Sen lyckades jag få presale till Niall Horans show i Köpenhamn – ska bli oerhört roligt!

Erik Widell:

Början av maj månad präglades i hög grad av Eurovision för min del, särskilt med hänsyn till Klungas intensiva Eurovision-vecka. Från årets tävling hittade jag mina favoriter i Australiens bidrag, “Promise” av Voyager som var ett charmigt och upplyftande stycke progressiv metal samt i Finlands fantastiskt underhållande och catchy “Cha Cha Cha” av Käärijä. Min personliga känsla när Sverige vann kan endast beskrivas som ett hårt slag i magen. Jag vet i alla fall vad som kommer att spelas på mina hemmafester framöver. Jag har även lyssnat rätt mycket på det vinnande bidraget från 2022, “Stefania” av Kalush Orchestra.

Av det som har släppts nytt så har jag lyssnat mycket på Genesis Owusus charmigt excentriska “Leaving the Light”, Remi Wolfs härliga låt “Prescription” och den svenska gruppen MORs superdänga “Junk in the Trunk”. Den sistnämnda är en artist jag upptäckte denna månaden och som jag verkligen ser fram emot att höra mer från. Jag måste även nämna den fantastiskt ösiga låten “Liked U Better” av Jeff Rosenstock som väldigt snabbt blivit en av de mer spelade låtarna under månaden och kommer förbli det långt in på sommaren tror jag.

Jag har även lyssnat en hel del på den underbara Jessie Ware och hennes fantastiska album That! Feels Good!. Den låt som spelats tillräckligt mycket för att lämna spår i mina trumhinnor, utöver singlarna, från plattan är nog “Freak Me Now”.

Eftersom vi nu även inleder den positiva sommarperioden på riktigt har jag lyssnat mycket på Kero Kero Bonitos bedårande album Bonito Generation och främst låtarna “Fish Bowl” och “Picture This” vars texter och melodi får mig att glömma alla problem jag har här i världen och lämnar ett outplånligt leende på mina läppar.

Rulla till toppen