Varvet runt: juni 2023

Vi säger tack till Juni och vill i vårt månatliga segment Varvet runt dela med oss av musiken som gått varmast hos oss på Klunga den senaste månaden, både nya och gamla favoriter. Perfekt att läsa igenom och plocka det som lockar just dig!

Spellistan för Varvet runt med samlade låtar hittar du längst ner på sidan. Den här månadens lista innehåller musik från Pale Jay, In Flames, The Smile, Spiritbox, och Sarah Kinsley, med flera.

Erik Widell:

Nu är sommaren här på riktigt och det har märkts lite grann på mitt lyssnande. Jag upptäckte Pale Jay som har en ganska stabil samling somriga låtar och den som spelats mest är “Under The Magnolia Tree”. En väldigt lättsmält psykedelisk soul-låt. Sen har jag tydligen även lyssnat en del på “Here Comes The Sun” som är en låt av ett band som kallas för The Beatles. En liten hidden gem om ni frågar mig.

Jag minns även tillbaka till förra sommaren då Viagra Boys släppte sin dunderplatta “Cave World” och när albumet nu har firat sin 1-årsdag så har låten “Troglodyte” spelats om och om igen under min pendling till jobbet. Även den nysläppta låten “Bending Hectic” av The Smile har spelats flitigt, särskilt de dagar som varit lite gråare. Jag skulle inte bli förvånad om den hamnade i min topp 5 lista över favoriterna från detta året. Även The Hives har fått min uppmärksamhet med den ösiga “Countdown to Shutdown” och jag ser väldigt mycket fram emot det kommande albumet.

Det experimentella rockbandet Swans släppte nytt album i juni vilket bidrog till att jag återbesökte “A Little God in My Hands” som både är väldigt kraftfull och låter barnsligt ondskefull. Apropå barnsligt så har låten “Bananas and Blow” av Ween också spelats en del. En låt fylld av steel drums så här kan vi återkoppla till sommaren igen. 

Gabriels släppte en riktig gospel-banger i form av “Glory” under juni månad och Sarah Kinsley släppte sin fantastiska EP “Ascension” som innehöll låtarna “Black Horse” och “Lovegod” som ger vibbar av Kate Bush, Mitski och Lana Del Rey all at once. 

Elin Olsson:

Junis lyssnande har varit speglat av att det varit semester för min del, vilket inkluderade en resa till Oslo och Tons of Rock. Där hade jag äran att inte bara se In Flames live (längst fram), men även äntligen se Spiritbox, som drog upp Sam Carter från Architects och gjorde ett helt fantastisk framträdande av ”Yellowjacket”. 

Streamingmässigt så har jag återigen lyssnat en hel del på Bad Omens och längtar tills jag ser dem igen i Februari. Jag är också nyfiken på Maisie Peters ”The Good Witch” men där väntar jag på min fysiska kopia från Banquet Records innan jag lyssnar på albumet. Niall Horan har också släppt sitt tredje album, ”The Show” och det är precis vad man kan förvänta sig av honom, ett mysigt pop och pop-rock album perfekt för sommaren. 

Jag vill även droppa en liten hyllning till Rick Astley och Blossoms som på Glastonbury körde en full The Smiths hyllningskonsert som blivit tokhyllat i media, och jag kan bara hålla med. En otrolig oväntad kombo som gick hem i hjärtat.

Rulla till toppen