Introducerar: Roberto Sidén Cruz

Om du hade kollat på mitt pass står det att jag heter Roberto Sidén Cruz och är 25 år gammal. Det stämmer! Jag är ursprungligen Stockholmare men baserad i Malmö sedan 2017. Min sysselsättning just nu är den klassiska ~allt i allo~ man blir av att försöka vara frilansare. Jag är journalist, musikproducent, ljudtekniker och musikvetare i varierande grader. Nu även skribent här på kära Klunga!

Fun fact om dig?

Jag spelade tennis när jag var liten, så jag och familjen gick på Stockholm Open-matcher ibland. När jag var typ 11 år så fick vi platser längst fram och det var superkul! En tennisspelare skulle precis dra iväg en av sina ökänt hårda servar. Den råkade flyga rätt in i käften på mig och bröt en av mina tänder på mitten och jag började gråta. Så man kan säga att jag är lite av en sån där “hålla flera bollar i luften”-grabb!

Dina musikaliska preferenser, och ditt perfekta album?

Jag kommer göra allt i min makt för att inte säga att jag “lyssnar på lite av allt”. Mina preferenser landar oftast på någon typ av hiphop, indie eller techno även om jag dabble in the art of alla genrer. Men min kärlek lutar alltid åt det experimentella. Om det weirds me out så är det helt rätt för mig! Mitt perfekta album är svårt att landa på men jag måste nog säga Earl Sweatshirts platta Some Rap Songs från 2018. Albumet väckte en ny kärlek för musik inom mig för det var något som jag aldrig hade hört förut. Det är abstrakt, smutsigt och så jävla tight på sin korta speltid. Dunder lyssning om man vill ta en 25 min promenad och må piss! Låten “Nowhere2go” specifikt är fortfarande den sjukaste låten jag någonsin hört.

Vad ser du mest fram emot med Klunga?

Dels är jag väldigt taggad på att höra musik som jag annars antagligen inte hade lyssnat på! Men jag är även sjukt pepp på att ha en plattform för att skriva artiklar och krönikor så jag kan dela med mig om vad jag har i skallen med andra än min bara katt. Kanske en liten podd också 😉

Rulla till toppen