Introducerar: Melanie Manalo

Äntligen är vi igång! Melanie heter jag, men mina vänner kallar mig Mellis. Jag är 25 år gammal och har bott i Malmö hela mitt liv. Har en examen som Music Business Developer och har även pluggat musikvetenskap.

Var på min första riktiga konsert 2012 och har sen dess flaxat runt Köpenhamn och Europa för att uppleva alla konserter och festivaler jag velat och haft möjlighet till. De som känner mig har utnämnt mig till musik- och konsertguide eftersom jag till allra största del spenderar min vakna tid på musik och spelningar. Om ni känner igen mitt ansikte har ni troligtvis sett mig i ett publikhav eller i en konsertkö någonstans någon gång.

Det absolut bästa jag vet är när euforin är så påtaglig att det nästan känns elektriskt i luften precis innan ett band eller en artist går på scen och deras introlåt kickat igång. Otrolig känsla!

Fun fact om dig?

Köade 6 nätter i 8 minusgrader inför kents tre sista spelningar på avskedsturnén och kom med storgråtandes i helbild i deras dokumentär som släpptes kort därpå. Fick självfallet setlists från alla tre spelningarna (tack Knigge!) och även en laminerad bricka med texten ”Hardcore fan 2016” på. 

Alla konserter och festivaler jag varit på har jag skrivit ned i ett Excel-dokument eftersom jag älskar statistik. Samlar även på setlists och har närmare 100 stycken i en pärm hemma.

Dina musikaliska preferenser, och ditt perfekta album?

Har en väldigt bred grund när det kommer till musikaliska preferenser och försöker aldrig begränsa mig. Brukar dock falla tillbaka på indie och det alternativa. Allt som påverkar mig emotionellt, ”går rätt in” eller golvar mig tenderar att hamna på repeat. Min Last.fm är verkligen en berg och dalbana!

Känslan när man hittar ett perfekt album är nästintill oslagbar och att då dessutom haft turen att ha fått uppleva flera stycken är minst sagt tacksamt. Hade svårt att bara välja ett och tänker därför göra en fuling och nämna tre (!!!) enligt mig perfekta album eftersom dessa verkligen satt sina spår hos mig.

High Violet av The National, Holy Fire av Foals och An Awesome Wave av alt-J. Tre album jag aldrig tröttnar på innehållandes några av mina absoluta favoritlåtar. Album som gått om och om och om igen men som ändå alltid känns som att komma hem. Kan ej beskriva med ord vad de betyder för mig.

Vad ser du mest fram emot med Klunga?

Ser fram emot att få utlopp för mina tankar och historier samt att utveckla projektet tillsammans med vårt goa gäng. Är så himla glad och stolt över att ha varit med och startat igång Klunga. Detta kommer bli svinbra.

Rulla till toppen