Introducerar: Erik Widell

Heppårej!

Mitt namn är Erik Widell, d.v.s. Erik nr. 2 i detta sammanhang. Hoppas inte det skapar för mycket förvirring. Jag är i alla fall 26 år och jobbar som planarkitekt på Båstads kommun vilket jag har gjort sedan 2021. Har även spenderat lite tid på östkusten genom studier och tidigare arbete men i begynnelsen spenderade jag mina första 19 år i det lilla samhället Vittsjö där jag är född och uppvuxen. Jag har nog alltid gillat musik väldigt mycket men intresset blommade verkligen ut under mina studier där jag påbörjade ett livsprojekt; att lyssna på minst ett nytt album om dagen, vilket jag har gjort nu i över 4 år. Utöver musik har jag stort intresse av att konsumera film vilket jag gärna gör genom att vara medlem i filmklubben Halmstads Filmstudio.

Fun fact om dig?

Jag känner att jag inte har så många sådana. Jag känner ibland att mitt liv är ytterst ospännande. En sak jag kan nämna är att jag har spelat klarinett i Bjärnum-Vittsjö skolorkester och vi öppnade för Gustav Fridolin innan han höll ett tal i Vittsjö. Han bjöd oss senare på glass. Känns bra, nu fick jag med en koppling till musik också.

Dina musikaliska preferenser, och ditt perfekta album?

Jag lyssnar precis som många andra på väldigt mycket olika typer av musik. Jag har extra lätt att fastna för sånt man blir sugen på att dansa till vilket för mig, oroväckande nog, inte utesluter särskilt mycket. Om jag ska vara ärlig mot mig själv så blir det dock helt klart mest olika varianter av rock såsom alternativ rock, indierock eller också, under senare tiden, punkrock.

Mitt perfekta album skulle jag säga är This Is Happening av LCD Soundsystem vilket stämmer bra överens med min förkärlek till att dansa. Alla låtar på albumet får mig att känna väldigt många känslor exakt samtidigt och de enda alternativen jag har är att dansa eller att explodera. Jag vill även passa på att nämna det underbart unika bandet System Of A Down som en av mina absoluta favoritartister och kanske den artist jag anser har högst lägstanivå. Det är därför jättesvårt att nämna bara ett album av dem så då säger jag helt enkelt både Toxicity och Mezmerize som båda är otroliga verk.

Vad ser du mest fram emot med Klunga?

Jag ser mycket fram emot att kunna vara en del av ett nytt och spännande sammanhang där jag får prata och diskutera med andra fantastiska människor om något som jag verkligen känner extremt starkt för. Dessutom att kombinera detta med att kunna skriva kreativt är lite av ett drömscenario för mig. Detta var en chans jag helt enkelt inte kunde se passera.

Rulla till toppen