Introducerar: Elin Olsson

“Hej, det är Elin” är mitt go-to sätt att svara i telefon, så tänker att jag introducerar mig så där här med. Vem är jag? Jo, en nybliven 25-åring som till vardags jobbar med den häftiga titeln Order Agent på ett cirkulärt IT-bolag. Min fritid däremot, spenderar jag mestadels i min vinylhörna och lyssnar på mina (lite för många) skivor.

Fun fact om dig?

När jag var 10 besteg jag Kebnekaise. Tog mig 9 timmar och 50 min från fjällstationen till toppen och tillbaka. Tydligen ska det ta 10-14 timmar för normaltränade vuxna.

Dina musikaliska preferenser, och ditt perfekta album?

Om jag ska vara ärlig är det nog enklare att svara vilka genrer jag inte tycker om. Jag har otroligt svårt för rap, techno och musik på svenska. Annars är det pop, metalcore, rock och poppunk som snurrar varmt på skivtallriken.  Det perfekta albumet är faktiskt Marillions progrockklassiker Misplaced Childhood från ‘85. Det är något helt magiskt med att höra ett konceptalbum som i teorin består av två kontinuerliga låtar. Jag skulle teoretiskt kunna skriva noveller med både hur sårande och läkande Fishs texter är. Texter som behandlar den oskyldiga barndomen, den hjärtesorgen vi upplever när ”the one got away” och vår inbyggna och obeskrivliga känsla för konceptet ”hem”. Hjärtekrossande ”Kayleigh” är nog personliga favoriten och jag är långt ifrån den enda som tycker så. Namnets popularitet ökade med 356.18% nästkommande år. Jag kan bara uppmuntra dig till att avvara 41 min av ditt liv där du sitter och gör absolut ingenting och trycker på play.

Vad ser du mest fram emot med Klunga?

Jag skulle säga att jag är en sån person som lyssnar om på samma saker hela tiden. Jag har väldigt svårt att gå utanför min comfort-zone när det kommer till musik, vilket betyder att jag nästan alltid är sen på bollen. Med Klunga hoppas jag att få utforska nya genrer och artister och bredda min musiksmak, men även hänga med riktigt trevliga människor!

Rulla till toppen