Introducerar: Angelica Backlund Bendrén

Hej!

Mitt namn är Angelica, jag är 25 år och bosatt i Malmö! På fritiden lagar jag mycket mat, läser, umgås med vänner och sysslar med musik i olika band, projekt och konstellationer.

Fun fact om dig?

När jag var i trettonårsåldern var jag kär i Dave Mustaine och besatt av bandet Megadeth. Hela min vägg var fylld med affischer på Mustaine i avklippta linnen, sönderblekta jeans och fluffigt, rött hår. Min kändiscrush gick så långt att jag på fullt allvar planerade att min begravning skulle ske till tonerna av “A Tout Le Monde”…

Dina musikaliska preferenser, och ditt perfekta album?

Jag lyssnar på många olika genrer, men man skulle väl kunna säga att jag är en “typisk indietjej” (Radiohead är mitt favoritband, så vem försöker jag lura?). När jag inte lyssnar på Thom Yorke och co blir det mycket Bowie, LCD Soundsystem, Destroyer och massa massa mer. Som tonåring hade jag en lång fas som metalhead, så även om jag inte längre går klädd i Bathory-tröjor och patronbälten kan jag fortfarande idag uppskatta musik av det tyngre laget.

Mitt perfekta album, ojoj.. denna är klurig. Ett album som alltid följt med mig sen tonåren och som fortfarande går varmt i lurarna är The Shape of Punk to Come av hardcore-kultbandet Refused. Lyssnar på plattan minst en gång i veckan, så något gjorde de rätt, Umeå-killarna.

Vad ser du mest fram emot med Klunga?

Jag är supertaggad på Klunga och ser fram emot att se kollektivet växa och nå ut. Jag hoppas på att vi tillsammans kan fylla ett musikjournalistiskt tomrum och bli en plattform som bidrar till att fler blir taggade på att prata om musik och inspireras i kulturens tecken.

Rulla till toppen